29.03.2024

Чи можна і чи безпечно купатися у тернопільських фонтанах

Ваша реклама

Кому охолодитися, а кому помитися. У спеку вода справді найкраще місце для відпочинку. Чимало людей рятуються від високих температур біля фонтанів. Але там же полюбляють помитися собаки. У фонтанах по пів дня проводять роми, а безхатьки — перуть свої речі. То на яких локаціях безпечна і чиста вода?

З цим питанням знімальна група вирушила на “Циганку”. Тут спозаранку чимало батьків з дітьми. Надія з сином прийшли туди вперше. Локація мамі з дитиною сподобалася.

Вода у фонтанах справді чиста і безпечна, переконують у водоканалі. Навіть місця, куди можуть залізти недобросовісні люди, — регулярно чистять. Тому  якщо на “Циганці” у фонтані пройдеться собака — не страшно.

“Кожен фонтан є унікальний. Цей на “Циганці” бере воду з тернопільського ставу. Ми спеціально її не очищуємо, але і хімікатів не даємо. Ми б не рекомендували її пити. А в спеку купатися – то можна”, — відзначив фахівець зі зв’язків із громадськістю КП “Тернопільводоканал” Антон Федорців.

Фонтани у Тернополі працівники “Тернопільводоканалу” чистять щотижня. У місцях, де людно, і багато дерев – доводиться працювати ретельніше. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,