03.05.2024

Чи готові тернопільські установи припиняти роботу під час небезпеки

Креатор буд

Кафе, ресторани, книгарні, продуктові. І це геть не весь перелік закладів, які повинні припинити роботу під час сигналу повітряної тривоги. Так вирішили на Раді оборони Тернопільщини. Всі установи та заклади, які знаходяться на території області повинні перестати працювати та провести своїх працівників в укриття.

І містяни це рішення одноголосно підтримали. Кажуть, після трагічних подій у торговому центрі Кременчука нехтувати повітряними тривогами безглуздо.

Проте що робитимуть заклади коли, наприклад, сигнал повітряної тривоги застав тебе в магазині з купою товару. Виставлятимуть на вулицю, чи заклади Тернополя вже розробили алгоритм дій у таких випадках? Саме це ми вирішили у них і запитати.

Наш вибір припав на одну з книгарень міста. Тут кажуть, магазин припиняв роботу під час повітряної тривоги і до рішення ради оборони. Усім покупцям озвучували, де знаходиться найближче укриття та проводили туди своїх працівників.

“Попереджаємо покупців, які є в книгарні, що ми будемо зачинятися просимо розрахуватися, якщо є можливість, і попрямувати до місць безпечних тобто до укриттів”, — відзначає адміністратор тернопільської книгарні Юрій.

І якщо книгу чи будь-який інший товар ви можете залишити у магазині, то що робити у кафе чи ресторані. Тут думки працівників розділились. Одні вже розробили план дій під час повітряної тривоги. Кажуть, їх працівники проводитимуть відвідувачів в укриття, а замовлену їжу віддаватимуть із собою. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,