29.03.2024

Чи будуть дійсні паспорти з хибною транслітерацією?

Креатор буд

Клопоти з транслітерацією. Жителів Тернопільщини просять звірити дані у документах. Адже всього одна літера може зробити ваш український і закордонний паспорти різними документами. Чи будуть дійсні документи з хибною транслітерацією — дізнавалися наші журналісти.

Отож, звірити свої дані у документах можна на сайті міграційної служби України. У розділі “Перевірка транслітерації” вводите своє ім’я та прізвище. А після цього — звіряєте з даними у паспортах.

Така проблема почала виникати в українців з лютого, адже міграційна служба оновила систему оформлення біометричних паспортів. Тоді з’явилась інформація, що один із документів буде анульований. Та журналістам це спростували.

“З 17 лютого кожен міг зайти на сайт міграційної служби і перевірити дійсність документів. І перевірити чи документ не знаходиться в базі недійсних», — відзначив начальник управління міграційної служби України в Тернопільській області Ярослав Давибіда.

Проте 14 березня дію цієї постанови призупинили, і тепер статус ваших документів – в очікуванні. Тобто автоматично паспорти не стануть анульовані.

«Паспортні документи де є невідповідність – перенесені в статус очікування обміну. Тобто поки особа сама не звернеться в міграційну службу – документи вважаються чинними», — пояснив Ярослав Давибіда.

Або ж такі документи чинні до закінчення строку їх дії. За майже місяць дії нової постанови, кожен 4 клієнт міграційної служби Тернопільщини почав змінювати документи, щоб привести транслітерацію в порядок. Перевірте свої дані і ви.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,