05.05.2024

Чому в липні тернополяни отримують платіжки за “зайві” квадратні метри

Креатор буд

Податок на нерухомість. У липні тернополяни традиційно отримують платіжки за “зайві” квадратні метри. Щороку числа бувають різні. Ми вирішили дізнатися, від чого залежить сума податку і як її вираховують.

Отож, якщо маєте квартиру більшу ніж 60 кв м, тоді доведеться заплатити податок. В липні кожного року українці отримують повідомлення-рішення, де вказана сума податку на нерухомість. Ці гроші наповнюють бюджет. І щороку суми різні, бо є певна формула розрахунку.

За 2022 плата за так звані “зайві” квадратні метри може виявитися чималою. Платитимуть власники квартир площею, яка перевищує 60 квадратів та власникам будинків площею понад 120 кв метрів.

У податковій Тернопільщини пояснюють, цей податок на нерухоме майно — наповнює місцеві бюджети.

“Статтею 6 Податкового кодексу чітко регламентовано, що податок цей обов’язковий і безумовний платіж, який сплачується до відповідного бюджету, що справляється з платників податків відповідно до податкового кодексу України”, — пояснює начальниця відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Лариса Березюк.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,