08.09.2024

Чому учні за обід тепер платитимуть “карткою тернополянина”

Креатор буд

З 8 січня у всіх школах міста діти пільгових категорій зможуть безкоштовно харчуватись, прикладаючи до валідатора “картку тернополянина”. Система автоматизована, а тому й дуже зручна. Зокрема легше буде тому, що це забезпечить точний облік пільгового харчування. А ще сприятиме оптимізації витрат міського бюджету, оскільки відшкодування підприємцям за надані послуги буде проводитися відповідно до реальних показників.

“З січня школярі зможуть харчуватися, використовуючи цю картку. Це діти захисників та захисниць, діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей, з особливими освітніми потребами, з числа ВПО”, — відзначила головна спеціалістка з питань загальної середньої освіти управління освіти і науки Тернопільської міської ради Олена П’ятночка.

За словами експертки, картку для пільгових категорій виготовляють безкоштовно. Діти разом з батьками можуть для цього прийти за адресою Чорновола, 1.

Якщо у школяра така картка вже є, то тепер він може додати нову функцію — оплату за харчування. Якщо дитина загубить або пошкодить електронний квиток, то батьки мають повідомити про це оператора електронних систем та адміністрацію школи.

“У відповідальних за харчування буде службова карта, якою спеціалісти зможе зафіксувати, що саме та дитина прохарчувалась. Відповідно, діти без теплого харчування не залишаться, так що за це батьки хай не переживають”, — відзначила Олена П’ятночка.

Також уже з нового семестру учні інших категорій зможуть розраховуватися звичайною учнівською “Картою тернополянина” за комплексний обід у школах. Вартість одного обіду становитиме 50 грн, а інформація про те, що дитина пообідала у школі, буде доступна батькам в мобільному додатку “е-Тернопіль”.

Про досвід оплати за обіди карткою нам розповіли у тернопільській школі №4. Там такі зміни запровадили ще в 2015 році. Про це — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини