23.04.2024

Чому у громадах Тернопільщини поступово продовжують години продажу спиртного

Ваша реклама

Алкоголь у воєнний час. От уже вісім місяців хтось з українців і краплі до рота не бере – тільки після перемоги. Хтось – менш принциповий. Утім спочатку заборона продажу спиртного діяла для всіх. З часом ситуація змінювалась залежно від регіону України. В нашій області більшість громад дозволили продаж алкоголю напередодні Великодня, у магазинах — до 17.00 або 18.00.  Тепер спиртне можна придбати й пізніше.

Наші журналісти з’ясували, чому у громадах поступово продовжують години продажу спиртного і на що це впливає.

Керівник магазину з продажу алкогольних напоїв у Тернополі Анатолій Било пояснює: люди зрозуміли, що це призводить до певних незручностей. Багато хто не встигав купувати алкоголь.

Так, до 21.00 спиртне почали продавати у вересні, зокрема, у Тернопільській громаді. Тоді ми запитували наших глядачів у телеграмі – як їм нововведення. Більшість, а це 44 % із тих, хто голосував, підтримали ініціативу. 37 % – поставились нейтрально. І 19 % – проти.

Причина перша – економіка. Усі надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів спрямовують до місцевих бюджетів. За 9 місяців громади Тернопілля таким чином поповнили свої скарбниці на майже 87 мільйонів гривень. Це на 9 млн менше ніж торік. Які наслідки мала заборона продажу алкоголю у Великогаївській громаді та для ресторанного бізнесу — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,