05.05.2024

Чому третина шкіл Тернопільщини відмовилась від осінніх канікул

Ваша реклама

Тернопільські школярі — на омріяних канікулах. Проте у 9 громадах області тижневого відпочинку не буде. Рішення про канікули керівники шкіл приймали на власний розсуд, враховуючи безпекову ситуацію та готовність навчальних закладів до опалювального сезону.

Тривалість канікул для усіх школярів однакова, це мінімум 30 календарних днів на рік, проте в умовах воєнного стану, дати відпочинку учнів можуть змінюватись. А коли відправляти дітей на канікули і як це робити, визначає місцева влада та керівництво шкіл, відзначає директорка департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

Одна з шкіл, де триває навчання – гімназія у Чорткові.

“Ще в кінці серпня на освітянській конференції повідомили, що ми все таки плануємо вчитись без осінніх канікул — у зв’язку з блекаутами, економії енергоносіїв. А також через те, що у воєнний час ситуація в осінньо-зимовий період може погіршуватись”, — пояснила директорка Чортківського ліцею №1 ім. Маркіяна Шашкевича Наталія Великоборець.

Вирішили, що цей канікулярний тиждень перенесуть на зимовий період, тобто учні відпочиватимуть довше вже у грудні-січні. Гімназисти підтримали таке рішення, розповідає директорка навчального закладу, адже довші зимові канікули дітям набагато цікавіші.

Серед школярів у Тернополі думки розділились. Одні переконують, цей тиждень потрібний їм для перезавантаження.



Джерело | Т1 Новини