29.03.2024

Чому навіть під час повномасштабної агресії ворога у Почаївській лаврі закликають до молитов російською

Креатор буд

Почаївська лавра. Святиня, яку десятками років пильнують попи московського патріархату, прикриваючись назвою УПЦ. Храм, де нібито моляться за мир в Україні, і водночас не називають росію ворогом. Місце, де не соромляться розмовляти російською мовою, і де не цікавляться політикою.

Що ж там всередині, під сімома замками віри і молитов – дізнавалися наші журналісти. Вони вирішили дізнатися настрої вірян після недавніх обшуків СБУ у Почаєві та рішення президента заборонити діяльність мп. Це перший — із циклу сюжетів про Почаївську лавру.

Отож, російська мова і українська святиня. На Тернопільщині такий парадокс досі існує. З перших кроків, як знімальна група ступила на територію Почаївської лаври – почула російську від услужниць, які прибирають сам храм.

Та ж мова лине з уст парубка на вході в печеру. В крамниці – досхочу духовної літератури. Чимало книг – видавництва почаївської лаври. Теж російською. Продавчиня такому асортименту не дивується. Більше того, каже: “А як же іще можна мовити молитви, коли не російською?” Подробиці дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,