30.04.2024

Чому активіст Іван Космина з Тернопільщини запланував подорож до Карпат на старому мотициклі

Креатор буд

Подорож до Карпат на дідовому “Дніпрі”. Старий мотоцикл житель села Вільхівчик Іван Космина спершу хотів просто відновити, але все ж відремонтував, щоб той їздив. Зараз транспорт доукомплектовують у Чорткові, аби Іван на інвалідному візку міг на власному прикладі показати – люди з інвалідністю можуть і мають жити повноцінно.

“Спочатку була ідея його відтворити до заводського вигляду. Але потім я вирішив, що хочу, аби він поїхав. Кожного року його вдосконалюю, минулого року я вже на ньому виїхав”, — пояснює голова ГО “Гусятинське районне об’єднання інвалідів “Вікторія” Іван Космина.

Але тепер транспорт готують до ще тривалішої подорожі. Адже збоку ще буде причіп, у якому буде їхати сам Іван із візком.

Мета подорожі Івана Космини проста, але суспільно важлива. Він ще раз хоче довести, що інвалідність – це не кінець життя.

“Зараз такий час, що з кожним днем кількість людей з інвалідністю збільшується не десятками, а сотнями. Я хочу донести, що немає нічого неможливого. А також щоб суспільство навчилося сприймати людей з інвалідністю”, — відзначає Іван Космина.

І, відповідно, створювали безбар’єрний простір не про людське око. Який би не унеможливлював, а навпаки допомагав людям жити повноцінно.

Але це не єдиний спосіб, яким Іван Космина вирішив проявити свою любов до мотоциклів. Чоловік вже готується відкривати у селі музей вело мототехніки. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,