27.04.2024

Через циклони на Тернопільщині цього тижня будуть сніг, мороз і ожеледиця

Креатор буд

У Тернопільському гідрометцентрі повідомили, що протягом цього тижня погода в нашому регіоні буде дуже мінливою через циклони. Їх протягом цих днів буде аж три.

Один з них уже розпочався і триватиме до середи. Отож, сьогодні 9 лютого очікують сніг, подекуди мокрий. Також  прогнозують ожеледицю і намерзання мокрого снігу на лініях електропередач. Наступний циклон принесе дещо тепліші повітряні маси.

«10 числа вихід нового циклону. Центр його буде розміщуватись у Румунії, тому погода буде хмарною. Сніжитиме. На дорогах збережеться ожеледиця. Вітер вже буде слабкої швидкості 5-10 м/с і температура буде коливатись від 1 до 6 морозу. На 11 число наступний циклон, який сформується в районі Адріатичного моря», – розповіла завідувачка сектору метереологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

Під час третього циклону температура повітря буде близькою до 0 градусів. Та уже на вихідних вона знизиться до 11-16 градусів із позначкою мінус. Далі,  з наступного тижня,  за словами синоптиків погода на Тернопільщині стабілізується.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,