26.04.2024

Будинки, підключені до ліній критичної інфраструктури, відключатимуть вручну у Тернополі

Ваша реклама

З нового року будинки, які підключення до критичної інфраструктури, вимикатимуть вручну. У Тернополі таких будинків є кілька сотень. Усіх їх  кілька десятків років тому підключили до електроліній, які живлять чи то котельні, чи лікарні. Однак, щоб розподіл електроенергії під час графіків відключень був справедливим, то енергетики відключатимуть кожен такий будинок окремо від електрики. Коли почнуть діяти такі відключення — дізнавалися наші журналісти.

Рішення про відімкнення таких будинків від критичної мережі прийняли у “Тернопільобленерго”. А воно вже таку вказівку отримало від національної енергетичної компанії “Укренерго”. Причина – чисельні скарги інших споживачів на несправедливий розподіл відімкнень, мовляв хтось по кілька годин сидить без світла, а хтось електрику має завжди.

Наші журналісти кілька днів намагалися взяти коментар в керівництва ВАТ “Тернопіобленерго”. Хотіли дізнатись, як саме відбувається процес відімкнення вручну. Однак в інтерв’ю нам відмовили.

Під час зйомок журналісти біля будинку зустріли ту саме людину, яка мала би вручну відключати в будинках електрику. Енергетик ПП “Благоустрій” Павло розповів, що наразі вказівки про відімкнення багатоповерхових будинків від критичної інфраструктури він не отримував. Наразі вручну відключає лише все вуличне освітлення поміж будинками.

Мешканці будинків з електрикою до рішення вимикати їх ставляться з розумінням. Деталі — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,