23.04.2024

Бронежилети і берці: у Микулинцях ательє переформатувало рботу, щоб допомогти армії

Креатор буд

Зібратися, діяти і допомагати. З таким запитом волонтер, військовий капелан отець Євген Влох звернувся до односельчан 24 лютого. У селищі Микулинці місцеве взуттєве ательє одразу ж перепрофілювало свою роботу. Бо була потреба в захисній амуніції.

«Ми принесли кілька зразків бронежилетів, щоб вони шили бронежилети. І з цього моменту люди почали працювати на нашу перемогу. Виникли проблеми і з нитками, і з латексом, і матерію треба було. І в цей момент я почав дзвонити всім друзям. Люди самі дзвонили до мене, питали що треба. І так ми пошили класні бронежилети», — пригадав отець Євген.

Ательє-майстерня у Микулинцях працює понад 30 років. За цей час, кажуть директори підприємства, було чимало викликів. Але найбільший — війна. Для наших захисників та захисниць хочеться робити максимально комфортні і якісні речі. Крім бронежилетів почали виготовляти взуття для військових.

«Тут є шкіра анбук, товщина по всіх стандартах. Це тканина кондура, встєлька тут з латексом, підкладка — сіточка», — розповіла співзасновниця взуттєвого ательє “Весна” Ольга Кучма.

В ательє звертаються волонтери, рідні військових та й самі захисники. Перший місяць тут відшивали амуніцію та взуття по 12-14 годин на добу. Зараз, кажуть, темпів не збавляють,за місяць  вдається виготовити до 700 пар. Шиють взуття великих розмірів для чоловіків, а ще розробили моделі берців для захисниць.

«Дуже є потреба для жіночих берців. Від 35 розміру і вище. З матеріалами трохи волонтери помагають. А дещо везу з Польщі, Німеччини», — розказав співзасновник взуттєвого ательє “Весна” Богдан Кучма.

Собівартість такого взуття вдвічі дешевша за ринкову, чи за закордонні товари. До допомоги армії доєднуються усі, хтось шукає матеріали, інші шиють, волонтери відвозять речі бійцям. А є люди, які просто залишають гроші, аби оплатити взуття захисникам. Бо найбільша сила – це ми самі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,