02.05.2024

“Борюся не за мир, а за перемогу”: Ігор Дикун про війну та звання Героя України

Креатор буд

Допоки кожен українець не скаже «ми перемогли» – доти я боротимусь за Батьківщину, каже Ігор Дикун. Він захищає Україну з 2014-го. Хоче, аби його син знав про незалежність і про вільний український дух.

Ігор Дикун брав участь у боях за Ямпіль, Слов’янськ. У 2018 році, каже, довелось докласти усіх зусиль на Горлівському та інших напрямках. Та зізнається, помітив, що за всі ці роки змінювалося і ставлення цивільних до війни. Якщо до початку війни у 2014 році на сході України було чимало прихильників руського міра, то згодом люди почали прозрівати та допомагати нашим захисникам.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну не застало воєнних зненацька, каже Ігор. Всі розуміли, що рано чи пізно доведеться воювати і захищати цілком усю державу. Про те, що ворог почав жорстоку війну, Ігорю повідомив друг з Харківщини. До вечора 24-го лютого у Львові, де служив Ігор, сформували механізовану роту, яка мала захищати Львівський аеропорт. А згодом хлопець поїхав захищати Київщину.

В бою проти кадировців механізованій бригаді Ігоря вдалося вибити рашистів з околиць Києва. Молодший лейтенант у бою знищив одинадцять рашистів і спалив ворожу БМД. За свою відважність Ігор Дикун отримав звання Героя України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,