26.04.2024

Болоньєзе чи макарони з сиром: як виглядає реформа харчування у тернопільських школах

Креатор буд

Харчування — це тема, яка на слуху в усіх школах країни. Щоб дітям і смакувало, і їжа виглядала красиво, систему приготування страв взялися змінювати. І вже з цього навчального року правила у шкільних їдальнях буквально диктує відомий український кухар Євген Клопотенко.

Журналісти завітали до наймолодших школярів 21 Тернопільського ліцею під час обіду. Для малечі накрили столи. Подали мінестроне (на перше), а на друге – рис з куркою. Щодня меню різне. У дітей вже є свої вподобання.

Але жити за новими правилами та за новими рецептами часто заважають старі харчоблоки. Це, як відзначили відповідальні за харчування у школах,  перша перепона. У 21й школі харчоблок оновили в 2018-му. Тоді ж поставили шведську лінію, замінили усе приладдя. А з 2020-го почали потроху впроваджувати рецепти Клопотенка.

Проте діти, чи не кожен згадує свої улюблені макарони з сиром, і картоплю з котлетою. Хоч зараз до макарон пропонують замість сиру – соус болоньєзе, а до картоплі чи рису – спеції.

Власне меню, пропоноване Клопотенком, заявив підприємець, відповідальний за харчування у школі №21 Ростислав Похиляк, не кардинальне, а швидше урізноманітнююче.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,