25.04.2024

Боксерок Тернопільської обласної федерації відзначили за спортивні здобутки

Креатор буд

У Тернопільській обласній федерації  діє потужна секція жіночого боксу. Тренує дівчат  Руслан Фірман. Загалом чотири представниці школи — призери різних змагань. Ще троє дівчат готуються взяти участь у світових першостях. Відзначив досягнення тернопільських спортсменок народний депутат від Тернопільщини Микола Люшняк.

“Ми розуміємо, що в такий важкий час спорт — це є один з тих механізмів, який пропагує Україну у світі. І коли наш український прапор підіймається в будь-якій країні світу, ми розуміємо, що світ підтримує нашу державу. Тому це є дуже важливо підтримувати таких дітей, які займаються спортом, які показують, що Україна насправді є сильна могутня країна”, — відзначив народний депутат України Микола Люшняк.

Спортсменки відзначили, що такі миттєвості дуже приємні і стимулюють до подальшої праці та нових перемог.

“Дуже приємно отримувати нагороди. Це буває раз у кілька років. Сьогодні отримали приємні емоції тому що це нагородження — ще одне свідчення того, що ми дійсно парцюємо. Це наша нагорода за те, що ми показуємо такий результат”, — відзначила майстриня спорту, дворазова чемпіонка України до 22 років Олеся Крисюк.

У боксі, як і в будь-якому виді спорту — все залежить від бажання і наполегливості, підкреслила майстриня спорту, чемпіонка України серед молоді Каріне Айрапетян. Але з початком повномасштабного наступу боксеркам стало складніше тренуватися. Декому з них довелося виїхати закордон.

“Я на початку війни виїхала за кордон і майже пів року не тренувалася. Потім вернулася на тренування. Дуже важко повертатися. Ну, в Італії були звичайні тренування. Але це не зрівняється з умовами, які є тут”, — поділилася кандидатка в майстри спорту, срібна призерка Чемпіонату України до 22 років Соломія Голован.

Однак спортсменки все надолужили після повернення. І зараз готуються до нових змагань. Хоча, на жаль, на Чемпіонат Світу з жіночого боксу дівчата не поїдуть. Україна відмовилася брати участь через те, що дозвіл на змагання отримали росія та білорусь, пояснила майстриня спорту, дворазова чемпіонка України до 22 років Каріна Вовк.

Загалом в боксерському клубі, який курує тренер Руслан Фірман, зараз є 50 учасників. Більша частина з них – це хлопці та юнаки, однак особливу увагу приділяють і жіночому боксу. Тренер переконаний: його першочергова задача — виховати чемпіона України, Європи, світу, Олімпійських ігор. Водночас йому не менш важливо, аби вихованець став людиною, достойним українцем.

Зараз дівчата посилено готуються до нових змагань, які вже відбудуться в новому, 2023 році. Свої сили боксерки знову покажуть на чемпіонатах України серед молоді до 22 років та чемпіонатах Європи серед еліти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,