05.05.2024

“Блатняк” у Тернополі: чому українці люблять шансон, а дехто не припиняє слухати російську музику

Креатор буд

Запорізькі судді відпочивали на корпоративі під шансон. Це відео розлетілось у мережі інтернет ще в середині січня. На ньому запорізькі судді у свій законний відпочинок горланять російський «блатняк» в одному місцевому шинку. Коментарі під цим відео не вщухають і досі. Хтось працівників суду підтримує. Інші ж навпаки, такою поведінкою судів обурені.

А й дійсно – цей стереотип «правоохоронці = шансон» тримається у головах українців давно. Та чи справді охоронці порядку так полюбляють «російський блатняк»? За відповіддю йдем до психологині Наталії Гаєвської. Вона й пояснює нам, це залежить не від професії, а середовищі, в якому формувався світогляд. Музичні ж смаки формуються на підсвідомому рівні. Інколи, як у психології називають “тіньова сторона” бере верх над свідомістю.

Нині російський шансон все рідше звучить на корпоративах  Тернопільської області. Про це нам розповідають музиканти гурту “Куми MUSІC SHOW” Ольга та Василь. Вони на місцевій естраді виступають ще із початку двотисячних. Гурт повністю відмовився від “блатняка”. Російськомовні пісні співають, проте лише українських виконавців. Окрім цього, у деяких випадках, стараються перекладати російські слова українською.

Що про цю ситуацію думають тернополяни — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини