02.05.2024

Благодійний фонд “Віра в себе” передав спеціальний автомобіль Бережанському психоневрологічному будинку-інтернату

Креатор буд

Транспортування хворих. До недавнього часу це було проблемою для працівників Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату. Але зараз такий потрібний та довгоочікуваний спеціалізований автобус їм подарував Тернопільський благодійний фонд “Віра у себе”.

“Ініціатива щодо спецтранспорту для Тернопільської області вийшла від нашої організації та особисто від мене. Тому що усі ресурси кидаються на передову на озброєння, а тил не функціонує так, як треба. Бо все взаємопов’язане. Якщо не працює добре тил, то якісь ланки починають випадати”, — каже керівник Тернопільського благодійного фонду “Віра в себе” Юрій Дар.

У спеціалізованому мікроавтобусі — усе для комфорту пацієнта. На ліжку-каталці є спеціальні фіксатори, для того, аби при транспортуванні пацієнт не травмувався, і що важливо — не завдав шкоди персоналу, який його супроводжує. Є також і ліфт для підйому ліжка та коляски.

“Транспорт нам дуже потрібний, тому що ми знаходимося у селі Краснопуща, і щоб завезти у лікарню пацієнтів, нам треба долати 25 кілометрів. Транспорт є функціональним, можна перевозити як колясочників, так і важкохворих. Також знаходиться в машині крісло-каталка”, — пояснює в. о. директора Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату Андрій Кузів.

Сьогодні у Бережанському психоневрологічному будинку-інтернаті живе майже 50 людей з усієї України. Цьогоріч свою тимчасову домівку у будинку-інтернаті знайшли і внутрішньо-переміщені особи, за якими потрібен постійний догляд. Тож автобус, який отримали, вирішить багато проблемних моментів.

Благодійний фонд “Віра В себе” активною волонтерською діяльністю займається ще з 2014 року. Керівник каже, завжди відчували потребу в підтримці влади.

“Цей заклад не забезпечений тим, що потрібно для повного функціонування. Дах, дахові конструкції вже прогнилі, шифер, бляха на даху — все прогнило. Це належить до сфери відповідальності державних структур, а не благодійних фондів та волонтерів. І коли волонтери на себе починають це все перебирати, а держава стоїть з боку і дивиться, то це не надто правильно. Ми і так багато робимо для передової і військових, і коли ми починаємо виконувати державних структур на місці, то це якось не зрозуміло”, — вважає Юрій Дар.

За час своєї діяльності волонтери “Віри в себе” забезпечили медикаментами, перев’язувальними матеріалами, медичним обладнанням та спеціалізованими автобусами чимало потребуючих, не лише у нашій області, а й на сході та півдні України. А ще з початком повномасштабної війни благодійний фонд не аби яку увагу приділяє вимушеним переселенцям.

Проте, каже Юрій Дар, і надалі допомагатимуть підопічним установ.

Напередодні такий же спецтранспорт від благодійного фонду уже отримав Тернопільський геріатричний будинок-інтернат, що у селі Петриків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,