18.05.2024

Біженців, які стали очевидцями російської агресії, просять повідомляти про злочини окупанта тернопільським правоохоронцям

Ваша реклама

Надати свідчення про злочини окупанта. До цього закликають вимушених переселенців правоохоронці Тернопільщини.

Платформи для збирання інформації щодо злочинів, вчинених агресором, створені багатьма правоохоронними органами. Слідчі поліції допомагатимуть у зборі показів потерпілих чи очевидців.

Зараз на Тернопільщині перебуває велика кількість переселенців, котрі прибули самостійно чи були евакуйовані з місць проведення бойових дій. Співробітники поліції готові прийняти цих людей і задокументувати їхні покази. Вони стануть матеріалами кримінальних проваджень за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України й усіх інших проявів збройної агресії з боку російської федерації.

Отже, якщо ви стали потерпілими або очевидцями злочинів, вчинених військовими росії, у тому числі маєте фото, відеозаписи чи інші докази, прохання сприяти правоохоронним органам у їх фіксації.

До слідчих поліції можна звертатися у територіальні підрозділи, Головне управління Національної поліції в Тернопільській області або на лінію 102. Документування воєнних злочинів займаються і органи прокуратури. Також інформацію самостійно можна подати, скориставшись загальнонаціональною платформою збору доказів злочинів рф за посиланням https://warcrimes.gov.ua/.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,