24.04.2024

Новини компаній

Безпечний перехід від парку до мікрорайону “Варшавський”: у Тернополі урочисто відкрили надземний міст

Ваша реклама

Від сьогодні у Тернополі повноцінно працює новозбудований надземний пішохідний перехід біля Збаразького кільця – від парку Національного відродження до мікрорайону «Варшавський». І це неабияк спрощує життя пішоходам, адже на вулиці 15 Квітня, під переходом, аж 6 смуг дорожнього руху.

Вже оцінила таке оновлення тернополянка Наталя, яка прийшла на відкриття пішохідного мосту з дітьми. Каже – перехід практичний і безпечний.

Нагадаємо, розпочали будівництво мосту наприкінці 2019 року. Ще до того, наша знімальна група побувала біля цього переходу і поцікавилися у тернополян, наскільки важко перейти дорогу і чи міст міг би полегшити це завдання. Тоді всі опитані запевняли, що, звичайно, такі зміни тут були б доречні.

Вже сьогодні, 19 листопада, міський голова Тернополя Сергій Надал, разом із директором компанії «Креатор-Буд» Олегом Лахитою, урочисто відкрили міст для тернополян.

Конструкція сполучає новий мікрорайон Варшавський із парком “Національного відродження”. Міський голова наголосив, що на спорудження мосту із міського бюджету не довелося виділяти грошей. Встановленням займалася компанія «Креато-Буд», і це є прикладом успішної співпраці влади та бізнесу.

У свою чергу, директор “Креатор-Буду” зізнався, що такий об’єкт – не типовий, і для компанії його будівництво – це новий досвід. Все ж, Олег Лахита сподівається, що результатом їхньої роботи будуть задоволені навіть найприскіпливіші мешканці Тернополя.

Головний архітектор проєкту – Богдан Гой. Він – голова Спілки архітекторів Львівщини, хоча сам із Тернополя. Сьогодні приїхав до файного міста спеціально на відкриття споруди і наголошує, що Тернопіль активно розвивається у цьому плані та ставить високу планку іншим містам в Україні, адже є сучасним та комфортним для містян.

Перші тернополяни, до слова, вже випробували новий міст. А особливо звертали увагу на ліфт, який тут облаштували, в першу чергу, для маломобільних груп.  Наша знімальна группа, наприклад, поспілкувалася із Альоною, у якої інвалідність. Каже, з чоловіком вони живуть недалеко і, кажуть, часто тут ходять. Для них ліфт – необхідність, адже обидвоє на візках. Жінка додає, такі елементи інфраструктури, які пристосовані для людей з інвалідністю, дозволяють їм справді почаватись комфортно у суспільстві.

Додамо, загальна вага надземного мосту – 140 тонн. Фахівці кажуть, для такої конструкції це зовсім не багато. Тут також є оглядові майданчики, із яких можна побачити мікрорайон «Варшавський», а також парк Національного відродження. Міст, до слова, має і дах, який захищатиме пішоходів під час дощу чи снігопаду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,