26.04.2024

Безпечно і красиво: мешканці тернопільського ОСББ облаштовують підвали зі всіма зручностями

Ваша реклама

У двох під’їздах ОСББ Львівської, 14 підвали нагадують ошатні коридори багатоповерхівки. Тут і відповідні ремонти, і локації для відпочинку дітей та дорослих. А ще облаштовані санвузли. Окрім того, мають і необхідне обладнання.

Власне, захищати себе і своїх сусідів тернополяни на вулиці Львівській почали не тиждень, місяць, і не торік. Вже майже десять років вони потроху облаштовують підвали будинку.

Хай краще не згодиться, кажуть люди, але знати варто. З мешканцями будинку голова ОСББ обговорила алгоритм дій у разі небезпеки. У кожного, каже, є ключі від підвалу. А щоб перебування в сховищі було ще й зручним – самі мешканці зносять до підвалів  крісла, шафки та інші речі.

Такі підвали хай і на трошки, але стануть укриттям в разі надзвичайної ситуації. Архітектор будинку Анатолій Водоп’ян каже, що тенденції проектувати будинки зі спеціальними укриттями в Україні не було з часів розпаду Радянського Союзу.

Важливість облаштування підвалів у небезпечний час підтверджує Тетяна Журавель. Сім років тому пані Тетяна з чоловіком та дітьми виїхали з Донецька. Все сталося раптово. Ніхто, каже жінка, не готувався покидати мирний Донецьк. Зараз виникла така ситуація, коли треба бути пильними і вміти себе захистити.

Нагадаємо, у тернопільських школах провели навчальні евакуації, щоби діти знали як діяти в надзвичайних ситуаціях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,