19.04.2024

Баладу з присвятою всім, хто чекає рідних з війни, написав тернополянин Олег Вітвіцький

Ваша реклама

“Я тобі подарую весну”. Чуттєву баладу із такою назвою написав тернополянин, активіст Олег Вітвіцький. Він присвятив її всім, хто чекає повернення рідних з війни. А виконав її у дуеті з бучацькою композиторкою, виконавицею пісень Лесею Горлицькою. Історію створення балади дізнавалися наші журналісти.

Вірші і музику військово-ліричної балади “Я тобі подарую весну” Олег Вітвіцький написав за місяць. Тернополянин розповідає: постійно спілкується з військовими і вони зізнаються, що на фронті бракує пісень для душі.

Відзначимо, першим твором Олега Вітвіцького на військову тематику стала колядка “Там, во Бахмуті…”. Авторська обрядова пісня спричинила фурор у соцмережах — її переглянули більше мільйона разів. Тернополянин сподівається, що і балада відгукнеться у серцях військових. А найбільше у тих, хто чекає повернення своїх синів і чоловіків додому.

Заспівати баладу разом Олег запропонував композиторці та виконавиці пісень Лесі Горлицькій з Бучача. Дует вже зробив студійний звукозапис під аранжування Сергія Рудька.

“Кожен раз до кінця пісні у мене на останньому куплеті вже були сльози. Власне я присвячувала всім нашим воїнам, які воюють на передовій захищаючи нашу Батьківщину”, — каже Леся Горлицька.

Пані Леся додає, балада викликає такі сильні емоції через те, що вона згадує свого родича, який не повернувся з війни — Степана Березніцького з Джурина.

А як балада допомагатиме військовим — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,