29.03.2024

“Авторитет” із тюрми на Тернопільщині організував гральний бізнес на Запоріжжі

Ваша реклама

Поки відбував покарання за важкі злочини у чортківській колонії, організував протизаконний бізнес в іншому регіоні України. Правоохоронці викрили кримінального авторитета, який керував підпільним гральним бізнесом на Запоріжжі.

У колонії чоловік отримав статус «смотрящого», організовував та координував розподіл коштів, спрямованих на забезпечення протиправної діяльності на території установи та за її межами. За словами правоохоронців, підозрюваний у спільники взяв товаришів на волі, які контролювали незаконний бізнес. Гральні заклади приносили щомісяця близько пів мільйона гривень. Частину коштів видавали, як зарплату усім учасникам протизаконної схеми, а решта йшла на розвиток ігрового бізнесу та в “злодійську касу”.

Аби унеможливити злочинний вплив серед утриманців виправної колонії Тернопільської області так званого «смотрящого» етапували до іншої спецустанови.

На волі контролювала ігровий бізнес 27-річна жителька Запоріжжя. Вона вела усю бухгалтерію, набирала персонал, розраховувалася з підлеглими та звітувала організатору. До злочинної організації, окрім власника, входило близько десяти осіб.

Під час спецоперації оперативники вилучили 22 гральні автомати, більше сотні комп’ютерної техніки, «чорнові» записи, списки боржників, гроші, отримані від ставок, мобільні телефоні та інше майно.

Організатору незаконних заробітків оголосили підозру у вчиненні злочинів. За злочини відповідатимуть і інші семеро учасників злочинної організації.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,