19.04.2024

Авіакатастрофа під Харковом: літак Ан-26 мав іти на капітальний ремонт через два дні – нардеп

Ваша реклама

У Верховній Раді можливо створять парламентську комісію щодо розслідування авіакатастрофи під Чугуєвом на Харківщині, а літак Ан-26, що зазнав катастрофи – через два дні мав іти на капітальний ремонт. Про це розповів журналістам під стінами ВРУ нардеп Олександр Качура, передає УНН.

“Ця величезна трагедія – це втрата для всієї нашої країни. Така престижна професія пілота повітряного судна втрачає актуальність в країні. Яка мати зараз відпустить свою дитину? І ми створимо… і можливо парламентську комісію, і в уряді створюємо комісію, але це не поверне життя. Ми можемо зарадити лише тим, щоб назвали прізвища тих, хто винний у цьому”, – сказав Качура.

За його словами, треба знайти тих, хто був відповідальний за огляд технічного стану літака та підписав розпорядження про дозвіл на виліт.

“Потім я чекаю відставки всього керівництва, яке було відповідальне за цей напрямок…Цей літак через два дні мав іти на капітальний ремонт, як його могли в останні дні експлуатувати і на навчання летіти?”, – додав нардеп.

Як повідомляв УНН, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

У ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака Ан-26.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,