07.05.2024

Аптечки з вервицями, браслетами та ангелами виготовляють у монастирі Тернополя

Креатор буд

Вервичка на аптечці – обов’язковий атрибут. Так вирішили в тернопільському монастирі братів францисканців. За час війни вони відправили понад тисячу аптечок військовим на фронт.

“Я знаю багато бійців. Зараз ми їх не можемо називати. Але вони самі казали, що коли повернуться, будуть свідчити. Молитва їх берегла. Кругом падають снаряди, міни, а їх не зачіпає”, — розповів отець Пантелеймон.

Аптечки шиють у цеху парафіяни церкви, потім їх приносять сюди, тут укомплектовують. Майже всі ліки передають благодійники з-за кордону. Сьогодні до праці взялися учасники молодіжної спільноти.

Синьо-жовті браслети, прикріплені до аптечок, – роботи маленької парафіянки Соломії Гавриляк. Дівчинка у такий спосіб хоче допомогти волонтерам. Щодня вона приходить до монастиря і береться до праці. За кілька годин вдається сплести понад двадцять патріотичних браслетів. А нещодавно Соломія почала робити ангелів з тканини. Їх теж чіпляють до аптечок. Маленька волонтерка дуже сподівається, що її роботи принесуть радість українським воїнам.

За час війни волонтерам вдалося передати тисячу аптечок на фронт. Ще одну партію формують. Однак бракує турнікетів, оклюзійних пластирів, гемостатичних губок та назофарингіальних повітропроводів, тому сподіваються на благодійників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,