02.05.2024

“Ангели пам’яті”: у Тернополі: тиху акцію організовують 17 лютого, щоб по-особливому вшанувати героїв

Креатор буд

Герої живуть у наших серцях, поки про них і їхній подвиг пам’ятають! У Тернополі із року в рік підтверджують важливість цих слів,  завдяки тихій акції “Ангели пам’яті”. Її проводять напередодні дат, коли розпочались масові розстріли Героїв Небесної Сотні 18, 19 і 20 лютого. Не виняток і 2022 рік, у приміщені Тернопільської обласної бібліотеки уже розпочали створювати ангелів для цьогорічної акції.

Долучились до вирізання символічних витинанок у вигляді ангелів діти, студенти та дорослі. Адже важливо не просто зберегти пам’ять про героїв, а передати її молодим поколінням. Матері загиблих євромайданівців та учасників АТО кажуть, такі ініціативи потрібно розвивати та організовувати якомога частіше.

Ініціювали створення тихої акції мистецька агенція «Територія А» і Анжеліка Рудницька. У Тернополі їх ідею підтримують і продовжують учасниці ГО “Асоціація жінок України «ДІЯ»”. Щороку вони заохочують якомога більше людей розвішувати “Ангелів пам’яті”.

“Наша громадська організація організовує у місті Тернополі тиху акцію “Ангели пам’яті”. Наші діти повинні пам’ятати про наших героїв, які загинули не даремно за нашу свободу і незалежність. І тому ми просимо усіх долучитись до нашої акції і принести хоча б одного ангела і повішати на дерево і тоді ми будемо пам’ятати про наших героїв)”, — відзначила голова осередку ГО “Асоціація жінок України “Дія” Ольга Шахін.

Вперше цього року своїх ангелів пам’яті на дерева чіплятимуть студенти Тернопільського коледжу з посиленої військовою та фізичною підготовкою. Їх створювали дружньо усім навчальним закладом. Про це відзначила командир роти Іванна Сабадаш.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,