25.04.2024

Американські парамедики навчали тернопільських поліцейських надавати домедичну допомогу

Креатор буд

Правоохоронців вчили рятувати людей. Тренінг з надання домедичної допомоги в умовах бойових дій організувала для співробітників поліції Тернопільщини міжнародна благодійна організація “Global Response Management”. Своїми знаннями та навичками з правоохоронцями ділилися парамедики, які працювали у «гарячих» точках світу.

Як розповідає тактичний парамедик Деніел Тейлор, їхня організація проводить тренінги з тактичної медицини для представників тероборони, цивільних та військових. Інструктори розповіли поліцейським про сучасні підходи у наданні невідкладної допомоги постраждалому, а також алгоритм дій залежно від зони небезпеки.

«Перш за все, наше завдання – запобігти смертям, якщо це можливо. Ми навчали правоохоронців, як зупинити масивну кровотечу, як перевірити стан дихальних шляхів, як запобігти гіпотермії, як розпізнати травму голови», – розповідає Деніел Тейлор.

Для практичного відпрацювання кожної навички з надання допомоги правоохоронці поділились на групи. Вони навчались зупиняти кровотечі за допомогою різних видів джгутів, оцінювати стан травмованого та правильно транспортувати його. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,