25.04.2024

Алею катальп, приурочену новим містам-героям, висадили переселенці у тернопільському парку

Креатор буд

Нині в Україні міст-героїв, які чинять опір окупантам, побільшало. Тому аби не забувати про них, у парку “Топільче” висадили алею дерев. Таку ініціативу організувала рада євангельських церков міста. Тепер тут 10 молоденьких катальп, кожне з яких має свою назву міста-героя. Символічно, що кожне деревце висаджували ті люди, які там народились.

Керівник благодійного фонду “Світло Реформації” Іван Гонтар відзначив, що у такий спосіб в місті вирішили увіковічнити боротьбу українських міст з ворогами. А оскільки дерево є символом життя, то ця акція покликана наголосити, що життя продовжується.

Олена із маленькою Златою висаджують катальпу для Охтирки, що на Сумщині. Про своє рідне місто жінка розвідає, лише з позитивом. Ті страшні речі, які бачила коли тікала із Златою та чотирьохмісячним малюком, старається не згадувати. Проте каже, приємно, що про її край тут є маленька згадка.

Висаджували саме катальпи, бо це дерево особливе.  Чим більше її ламаєш — тим краще вона росте.А вже зовсім скоро тернополянни та гості міста зможуть помилуватися красою її цвітіння.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,