22.10.2024

Як тернополянам уникнути падіння під час ожеледиці

Ваша реклама

Крижаний дощ і мінусова температура перетворила дороги і тротуари на ковзанки. Як результат – ожеледиця і на дорогах, і у дворах. Наслідки ускладнення погодних умов не забарилися — у травмпункті констатують, з початком зими кількість звернень таки зросла.

За словами директора КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня” Ярослава Чайківського, якщо влітку та восени до травмпункту за добу звертається 25-30 пацієнтів, то взимку кількість звернень становить 45 осіб. Цього року в ожеледицю ситуація відносно стабільна — більше 60 пацієнтів за добу не фіксували.

Серед травм, які зафіксували цьогоріч, найчастіше:  забої, розтягнення, пошкодження зв’язок та переломи.

“Найчастіше пацієнти травмують верхню кінцівку, падаючи на руку. Ми маємо найбільшу кількість звернень з переломами променево-зап’ястного суглобу”, — пояснив Ярослав Чайківський.

Щодо травм нижніх кінцівок, то найчастіше це переломи гомілки.

Лікарі рекомендують під час ожеледиці одягати уже зимове взуття, ходити не поспішаючи, якщо під ногами слизько — згрупуватись і бути готовим до падіння. І додають, що при такій погоді слід остерігатися не лише травмування, але й як не дивно — переохолодження та обмороження. А от людям літнього віку взагалі краще під час ожеледиці не виходити на небезпечні ділянки.



Джерело | Т1 Новини