30.04.2024

Чому електрокари стають популярнішими у Тернополі попри блекаут

Ваша реклама

Майбутнє за електромобілями — в цьому переконані ті, хто змінив автівки з двигуном внутрішнього згорання на альтернативу. На дорогах Тернопільщини більшає легкових електрокарів. Вони не лише дешевші в заправці, а ще   екологічніші. В Україні електроавтівок за останній рік зареєстрували на 56% більше порівняно з 2021-му. Наші журналісти поспілкувалися з водіями таких машин.

Отже електрокари набирають популярності серед водіїв на Тернопільщині. Через дефіцит і здорожчання пального поміняв своє авто і Андрій Корчак. Чоловік каже, витрати на повний заряд електромашини мінімальні, у порівнянні з повним баком бензину чи дизелю в звичайній автівці.

Електромобілі економніші не тільки в плані заправки. Вони менше ламаються, розповідають фахівці.

“У порівнянні з дизельними чи бензиновими — вони не потребують такого частого технічного обслуговування, заміни масел, фільтрів тощо. Але забувати про це не потрібно, — відзначив керівник автосервісу Олексій Пушкар.

Олексій зазначає, попит на електромобілі зростає. Про це ж свідчить статистика в Україні.  За 2022 рік на території держави зареєстрували 13 321 легкових електрокарів, а це в половину більше ніж у 2021-му. Чимало зареєстрованих і в області, кажуть в сервісному центрі. Так, протягом 2022-го на Тернопільщині зареєстрували 811 електромобілів.

А от чи призвичаїлися водії електрокарів до відімкнень світла  — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,