30.04.2024

Правоохоронець і працівники військкомату організували злочинну схему для ухилянтів

Креатор буд

Підшукували військовозбов’язаних і за гроші пропонували уникнути служби в ЗСУ. Поліціянти викрили злочинну схему. Правоохоронець і працівники військкомату підшукували чоловіків призовного віку, які не хотіли служити в ЗСУ і пропонували їм за гроші отримання “білого квитка”.

За 5500 доларів США вони обіцяли військовозобов’язаним чоловікам отримати висновок військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби у лавах Збройних сил України. Надалі на підставі медичної довідки, ухилянти “проходили” процедуру зняття з військового обліку, що надає можливість безперешкодно виїжджати за кордон.

Під час передачі другої частини від зазначеної суми в обмін на документи, які підтверджують зняття з військового обліку, працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі тернопільської поліції затримали організатора схеми.

Наразі слідчі поліції Тернопільщини вручили йому підозру. Триває досудове розслідування. Правоохоронці з’ясовують всі обставини, аби притягнути до відповідальності інших учасників. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,