30.04.2024

Копійки на боротьбу із раком: тернопільські студенти-медики долучились до благодійності

Креатор буд

“Монетки дітям” – таку ініціативу розпочали спільно Національний банк і благодійний фонд “Таблеточки”. Під час акції на території всієї України збирають 25 копійок, які вже не в обігу. Далі зібрану суму конвертують у гривні та передають  онкохворим діткам.

Таку ініціативу радо підтримали студенти Тернопільського національного медичного університету. У кожному корпусі поставили пляшки. В них  студенти-волонтери збирають рятівні монети.

Участь в акції “Монетки дітям” взяли 9 студентів, це українці та іноземці. Кожен має свій спектр відповідальності. Загалом у їхні обов’язки входить інформувати студентів університету про таку акцію наживо та у соціальних мережах, контролювати наявність пляшок, а далі вже сортувати зібрані монети.

За перших два дні зібрали понад 1 000 монет.

Благодійність формує свідомість майбутніх медиків, підмітила координаторка волонтерів, відповідальна за роботу з іноземними студентами у ТНМУ ім. І. Я. Горбачевського Олена Покришко. Жінка зізналася, їй надзвичайно приємно, що студенти відразу підтримали цю ініціативу, самі зголосились та приділяють цій справі час.

Акція триватиме до 30 вересня. Студенти-волонтери закликають усіх пошукати вдома  25 копійок та принести у будь-який корпус медичного університету. Адже кожна монета здатна врятувати не одне дитяче життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,