30.04.2024

Квітник на місці закинутого подвір’я: подружжя у Тернополі вирощує майже 1500 саджанців квітів

Ваша реклама

На вулиці Весела у Тернополі замість смітника з’явився квітник. Родина, що займається квітникарством, врятувала занедбаний куточок.

Подружжя Лугових розповідає, що раніше на місці квітника було багато сміття і притон для безхатьків. Зараз тут затишна хатина, горщики і зимовий квітковий сад.  Сама будівля ще австрійська, збудована у 1912 році. Як зазначає Віталій Луговий, попередня власниця помешкання занедбала територію. Порядок біля садиби навела разом із покійною матір’ю його дружина.
Довкола подвір’я на Веселій, 10 колись навіть не було огорожі. Лише стежка, яка вела до витверезника, що був неподалік. Нові власники будинку усе тут вичистили та перетворили хаос довкола у квітуче подвір’я. Пан Віталій зізнається, влітку та навесні просто не можна намилуватись трояндами, ірисами та іншими квітами. Але взимку – цвітуть лише морознички.
Загалом подружжя Лугових має майже має 300 сортів карликового ірису та 400 – високого. Окрім цього, більше 50 сортів піонів і 200 сортів гладіолусу. Є у них і історичні сорти троянд.

«Я би хотів таке зробити щось для Тернополя. Ніби такий квітковий парк. Ну, це в перспективі далекій. Розумієте, щоб якусь територію, навіть яка занедбана. Але яка велика, щоб там зробити по типу європейських парків квіткових», – ділиться Віталій Луговий.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,