30.04.2024

Вакцина від COVID-19: як виглядають нові кабінети для щеплень на Тернопільщині

Ваша реклама

Вже на початку лютого Тернопільщині обіцяють вакцину від коронавірусу. Для того, щоб імунізувати тернополян та жителів області – створюють спеціальні кабінети щеплень.

За словами медичної директорки з надання первинної допомоги КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надії Боднар у кожному центрі працюватимуть спеціальні бригади: 9 по всій Тернопільській області 2 в місті Тернопіль.  Медики кажуть, у таких приміщеннях зберігатимуть вакцину, але  безпосередньо в них – не вакцинуватимуть.
«Вакцина буде розміщена у спеціальних холодильниках, які мають журнали, що ведуться вже тривалий час. В них записуються температура. Тому що це важливий показник, холодовий ланцюг. Щоденно, двічі на день ми фіксуємо температуру в цих холодильниках», – розповіла Надія Боднар.

Медик додає, що загалом, вакцина може зберігатися лише 5 днів.

Зазначимо, вакцинацію проводитимуть у кілька етапів. Під час першого імунізуватимуть людей, які перебувають у групі ризику. Це медики, які напряму контактують з інфікованих коронавірусом,  чи пацієнтами з підозрами, також  військові та працівники соціальних закладів.

Начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА розповіла, що вакцинуватимуть цих людей мобільні бригади, що складаються із лікаря, медсестри і водія. Одна така бригада зможе зробити 100 щеплень.
Запланована вакцинація – добровільна. Наразі в Тернопільській держадміністрації формують списки бажаючих. Загалом таку імунізацію населення України проводитимуть у 5 етапів протягом 2021-2022 років.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,