24.04.2024

63% українців вірять у перемогу у 2023 році: що кажуть тернополяни

Ваша реклама

Війна закінчиться навесні. росія приречена на розпад, а Україна буде процвітати і обов’язково стане членом НАТО. Переважна більшість українців вірить в перемогу у війні проти росії. Це підтверджують дані КМІС. 63% опитаних очікують її впродовж найближчого року. Лише 26% відповіли, що війна триватиме більше року. Що з цього приводу думають тернополяни і гості міста – ми вирішили дізнатись.

Тернополяни та вимушені переселенці зізнаються: до агресора ставляться вкрай негативно, а от на перемогу очікують уже навесні. До того ж опитані нами кажуть, не готові до поступок в плані територій.

Такої ж думки абсолютна більшість у всіх регіонах України. Опитування КМІС наводить такі цифри – серед жителів східних областей, які зараз зазнають інтенсивних боїв, 80% проти поступок, а серед жителів південних – 82% не готові віддати українські землі.

На заході, зокрема в нас ситуація така ж. Навіть більше, тернополяни кажуть, що перемога означатиме повернення всіх територій, які росія захопила з 2014 року. Інші навіть радикальніші — перемогою у війні для них буде знищення російської армії та розпад росії.

Ще одне питання, яке цікавить і водночас лякає – напад зі сторони Білорусі. Кордон з Білоруссю зараз повністю закритий, окрім одного умовного пункту в’їзду-виїду. Через нього від початку повномасштабного вторгнення вже повернулося додому майже 3000 українців.

Водночас, упродовж тривалого часу ворожа пропаганда поширює повідомлення про те, що “невдовзі відбудеться напад з території білорусі”. Наша влада ж тримає все на контролі. А що кажуть люди?



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,