28.03.2024

55 дітей їдуть відпочивати з Тернополя на море та в гори

Креатор буд

Понад пів сотні дітей два тижні відпочиватимуть на морі чи у горах. Відпочинок для дітвори організували в Тернопільській обласній військовій адміністрації. 30 дітей оздоровлюватимуться на Кіпрі, а 25 — на Закарпатті.

Пріоритетно отримували путівки на відпочинок діти внутрішньо переміщених осіб, які втратили свій дім, або не мають можливості там проживати через активні бойові дії, а також діти воїнів, які загинули, захищаючи Україну у війні з російськими окупантами. Діти, як і їхні батьки, впевнені, що ця поїздка не тільки оздоровить їх, а й допоможе хоч на короткий період забути про жахи війни та «перезавантажити» свої емоції.

«Чому це важливо? Ну, на сьогоднішній день ми розуміємо, що війна в країні і важко проходити оздоровлення, але все ж таки ми долучилися, так як ми є тилові області на даний момент, ми маєм можливість організувати відпочинок дітей», — відзначив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Відпочинок на Кіпрі та на Закарпатті — це наразі перший етап в оздоровленні дітей, які найбільше постраждали від війни. У Тернопільській ОВА кажуть, що наступного разу кількість місць для відпочинку буде значно більшою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,