25.04.2024

23-річний бельгієць українського походження на велосипеді виїхав з Брюсселю до Тернополя

Креатор буд

З Брюсселю до Тернополя на велосипеді. Ярема Венгринович – 23-річний бельгієць з українським корінням, який планує проїхати на ровері 2225 кілометрів. Впродовж 21 дня велосипедист мине одразу декілька європейських країн, а в Словаччині навіть планує піднятися на двоколісному на одну з гір.

Ярема пригадав, ідея такого масштабного заїзду в нього з’явилася ще декілька років тому, коли цим видом спорту тільки починав цікавитися.

Стартував велосипедист 28 серпня з Брюсселя. Хлопець розповів, обрав далеко не найкоротший шлях, але цікавий та мальовничий, адже має відвідати 9 різних країн. З Бельгії виїде, потім проїде частину Голландії, Німеччини, Чехії, Австрії, Словаччини. А потім зупинка в Польщі і, нарешті, Україна.

Своїм великим заїздом Ярема хоче привернути увагу до проблем тисяч дітей, які постраждали в наслідок війни на сході країни. Хлопець навіть збирає кошти,  які згодом передасть благодійному фонду.

Напередодні велосипедист  виставив у соцмережі відео, в якому не лише знайомить користувачів з нашою  країною,  а й розповідає про гострі проблеми, з якими стикнулася Україна та українці.

Напередодні заїзду Ярема пройшов повноцінний курс медичного  обстеження, аби точно знати, що організм готовий до такого навантаження. Щодня хлопець долатиме сотні кілометрів на шляху до країни своїх предків.

Особисто поспілкуватися з Яремою, доєднатися до благодійної  ініціативи,  або  ж проїхати останні кілометри заїзду разом з велосипедистом тернополяни зможуть вже 19 вересня.  Тоді хлопець має фінішувати у Тернополі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,