24.04.2024

2021 рік у цифрах: підсумували роботу програми «Велике будівництво» на Тернопільщині

Креатор буд

Сотні кілометрів доріг, 36 збудованих та реконструйованих об’єктів. Такі результати 2021 року  “Великого будівництва” на Тернопільщині. На програму президента на Тернопіллі витратили понад 10 мільярдів гривень.

Частина з них пішла на 6 навчальних закладів. Це: дитсадок у Підгородньому, школа №2 у Хоросткові, гімназія у Шумську, школи у селі Старий Тараж, у Козівській громаді та у Великому Глибочку. Вони вже повністю оновлені, забезпечені інклюзивністю та приймають дітей.

«568 учнів мають можливість навчатися у новій повністю відремонтованій школі. Так цей ремонт тривав 3 роки, але якщо ми можемо поставити, що було, що стало, то вона одна з найкращих в цьому регіоні”, — відзначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Перший ЦНАП облаштували у Ланівцях. До того ж, виділяли кошти і на медицину. А це 6 приймальних відділень у Тернополі, Кременці, Чорткові. Та 15 сільських амбулаторій, які автоматично стали центрами вакцинацій. Окрім цього, закупили 6 рентген апаратів, кт та узд.

Прозвітував голова ОДА і про  реконструкцію спортивних та культурних об’єктів. Зокрема, йшлося про Водну арену, спортивний комплекс, мультифункціональні майданчики, стадіони. До того ж, 3 замки Тернопільщини потрапили під “Велику реставрацію”.

Окремий пункт – відновлення доріг. 277 кілометрів державних  та 107 місцевих доріг на Тернопільщині.  Оновили понад 66 кілометрів траси М-30, або ж “Дороги Єдності”, які проходить одинадцятьма областями.  Збудували та оновили 24 мости.

«Це міст в Лисівцях. Він дає людям нормально рухатися. Це дворівнева розв’язка, Гаївський міст, Останній — один з найбільших об’єктів західної України та найбільша проблема не тільки тернополян, а й тих хто подорожував через Тернопіль”, — підкреслив Володимир Труш.

Загалом же завдяки програмі “Велике Будівництво” в Україні протягом 21 року збудували 68 шкіл, 237 сільських амбулаторій, відновили понад 5 тисяч кілометрів доріг та надали близько сотні тисяч робочих місць.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,