26.04.2024

2 млн на тероборону, меморандум з військовими: Тернопільська облрада прийняла низку рішень, аби зберегти незалежність України

Ваша реклама

2 мільйони на потреби територіальної оборони області. Саме стільки грошей виділили депутати Тернопільської облради на сесії. Сьогодні вони збиралися, щоб обговорити та ухвалити стратегічні рішення щодо безпеки українських земель.

У випадку загострення воєнних дій в нашій країні на місцях має бути усе необхідне, аби дати відсіч ворогу. Тому першочергово, вирішили депутати, треба укомплектувати батальйон тероборони області.

“Першочергово купити їм відповідний інвентар, щоб ті приміщення, які ми їм передали, вони могли облаштувати. Щоб були відповідні умови для наших резервістів. В області має бути 2,5 тисячі резервістів, згідно плану”, — відзначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Усіх охочих, хто готовий захищати Україну, закликають вступати в лав територіальної оборони. Окрім цього, на сесії підписали меморандум між облрадою , військовими 44-ї окремої артилерійської бригади про співпрацю та центром тероборони.

Війна в Україні триває вже восьмий рік. Депутати переконані, за цей час люди єднаються у намірі боротися з ворогом. Тож варто розглядати і варіанти навчання добровольчих формувань.

«Питають не про те, чи буде війна, чи треба закупляти продукти. Вони звертаються з питанням і проханням «що робити, як оборонятися» це означає, що наше суспільство з 2014 го року змінилося. І демонстрація того, що ворог не буде мати жодних шансів», —підкреслила депутатка Тернопільської обласної ради Марія Чашка.

На сесії депутати прийняли також кілька звернень до уряду. Зокрема, вони пропонують центральній владі створити посаду Верховного Головнокомандувача Збройних сил України. Також – провести необхідні мобілізаційні заходи і навчання, до яких залучити резервістів, демобілізованих учасників бойових дій та бійців добровольчих батальйонів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,