27.07.2024

18,5 млн грн виплатять постраждалим від вибуху в Угринові

Креатор буд

Хлопці з Угринева таки отримають компенсацію. Йдеться про підлітків, які через вибух газу в сільському клубі отримали травми. Суд таки зобов’язав винних, а це ПрАТ “Тернопільгаз”, виплатити сім’ям загалом понад 18 млн грн. 

Трагедія сталась три роки тому, тоді восьмеро дітей отримали важкі опіки тіла та внутрішніх органів. Усі потерпілі були визнані інвалідами дитинства. А для усунення рубців на обличчі їм довелось робити операції. Проте тільки зараз постраждалі нарешті отримають компенсацію.

Після вибуху стан хлопців був важкий. Діти отримали опіки 1-2 ступеня та лежали в тернопільській обласній дитячій лікарні. Перебинтовані, попри біль,  розповідали, як їм було страшно. А окрім опіків отримали і моральні травми.

Зараз родичі потерпілих на камеру говорити не хочуть. Але телефоном пояснюють, після травми хлопці довго оговтувались: ходили до психологів і на реабілітацію. Грошей за цих три роки сім’ї витратили чимало, тож компенсація хоча б витрат, не кажуть про моральну шкоду – доречна. Про стан хлопців загалом нам розповів сільський голова Угринева Ігор Буцик. Він відзначив, що лікування хлопців триває. Їм і надалі потрібні операції.

А от клуб, де сталась трагедія, досі відбудовують. Ремонт триває вже близько двох років. Щоправда цим займаються безпосередньо представники “Тернопільгазу”, оскільки їх працівників визнали винними у трагедії.



Джерело | Т1 Новини