25.04.2024

Декларації народних депутатів з Тернопільщини: як Людмила Марченко заощадила понад мільйон гривень?

Креатор буд

Понад 1 мільйон гривень готівки та 7 рахунків в українських банках. 31 березня народна обраниця Людмила Марченко внесла у єдиний державний реєстр декларацій інформацію про нерухомість, автомобілі, доходи, подарунки, грошові активи та банківські рахунки.

Людмила Марченко – у свої 38 років народна депутатка України від партії “Слуга народу”. Єдина жінка, яка представляє Тернопільщину у Парламенті. Закінчила Тернопільський національний економічний університет за трьома спеціальностями: «Підприємництво», «Фінанси та оподаткування», «Економічна кібернетика». Марченко провідна фахівчиня навчання та розвитку персоналу ТОВ «Епіцентр К» та ТОВ «Нова лінія».

У своїй декларації нардепка вказала, що за 2020-тий рік особисто не придбала  жодної квартири чи машини. Згідно з заповненими даними , вона має заощадження у гривнях та іноземній валюті. Якщо перевести на “наші” гроші – це понад 1 мільйон гривень готівки, а на рахунках більш ніж 124 тисячі. Звідки ж у неї такі збереження? Депутатка переконує, що це заощадження, які залишилися з попередньої підприємницької діяльності,  до початку каденції.

Задекларувала пані Людмила і власність свого чоловіка. У сім’ї на ім’я Івана Марченка зареєстровано 2 машини – старенький ВАЗ та іномарка Volkswagen, вартістю понад 522 000. Торік Марченки придбали 2 земельні ділянки у селі Великі Гаї, що неподалік Тернополя. На одній із них вже зводять житловий будинок. А ще – чоловік власник гаража та квартири у Тернополі.

За 2020 рік народна обраниця від Тернопільщині отримала – 495 145 гривень зарплати ВРУ. А от якщо вірити даним із декларації, основний дохід сім’ї припадає знову ж таки на чоловіка – Івана Марченка. Понад 67 тисяч він отримав від СТОВ “Тарасовецька птахофабрика”,  а підприємницька діяльність принесла йому 98 900 гривень. 240 тисяч чоловік Марченко отримав за продаж автомобіля. А ще майже 94 тис у 2020 році він отримав за те, що є військовим.

На ім’я сина Марченків – Івана зареєстровано 3 банківські рахунки. Жодної квартири, машини, чи ділянки. Прописані усі троє в Тернополі. Пленарні тижні депутатка Марченко проводить у столиці. Тому коментувала свою декларацію, будучи в  кулуарах ВРУ, між засіданнями.

Підсумок аналізу такий: більше мільйона заощадженої готівки, кілька земельних ділянок, будинок, який наразі лише зводять, одна квартира і 2 машини. Це – офіційно зареєстрована власність сім’ї народної депутатки Людмили Марченко.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,