27.07.2024

14 бригад швидкої працює на Кременеччині: центральна станція медичної допомоги переїхала у нове приміщення

Креатор буд

Оновлена станція екстреної меддопомоги діє у Кременці. Тут сформували 14 бригад, на території є 5 підстанцій та 3 пункти постійного базування. У новому приміщенні є всі зручності для працівників, а також техніка, аби рятувати життя пацієнтів.

“Цю станцію процентів на 70, ремонт ми робити своїми силами. В нас не було іншого виходу. Ми стали більш згуртованішими, зробили гарний вклад, мені здається, після нас ще зможуть люди тут працювати”, — відзначила завідувачка Кременецької станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Олена Лисаковська.

Долучились до робіт працівники, місцеві жителі, підприємці. Так нове приміщення до переїзду вдалось облаштувати за півтора року. На швидкій у Кременці працюватиме 57 людей.

Бригади кременецької швидкої можуть цілодобово надати першу допомогу усім, хто цього потребує. Адже станція має 17 карет швидкої з GPS-трекерами для визначення місцезнаходження хворого.

“Оці машини які тут стоять і які ми купили за три роки, а ми практично оновили весь автопарк, це щоб швико доставити хворого до лікувального закладу. Практично сьогодні виконана програма максимум по каретах швидкої допомоги”, — заявив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Усі бригади укомплектовані необхідними медикаментами та обладнанням.



Джерело | Т1 Новини