02.05.2024

1000 грн за палія: у Бережанській громаді готові платити за виявлення порушників

Ваша реклама

В Бережанській громаді взялися боротися з паліями трави грошима. Міський голова Ростислав Бортник за впійманого палія пропонує 1000 гривень. Він стверджує, що діє як мешканець громади, а не мер.

В Бережанській громаді ситуація з паліями загострюється щовесни, каже Ростислав Бортник. Чи не щодня фіксують нові підпали. Вже не один рік голова власноруч гасить ті чи інші пожежі. До прикладу, восени 2021-го горіла велика площа у полі. А буквально тиждень тому в громаді ледь не зайнявся ліс.

Часто після пожеж не вдається знайти палія. Особливо, якщо вогонь запалили не на присадибній ділянці. Тому Ростислав Бортник вирішив із паліями боротися грошима. Небайдужих до рідного краю мешканців він закликає про підпали не мовчати.

Відтак той, хто матиме докази і приведе палія – отримає тисячу гривень. Ростислав Бортник каже, до його ініціативи фінансово доєдналися ще 4 мешканці громади. Відтак наразі фонд боротьби з паліями становить 5 тисяч гривень. Та окрім того, порушники спілкуватимуться і з поліцією, бо  в час війни окрім штрафів за підпал трави, таких порушників вважають диверсантами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,