26.04.2024

10 років на захисті прав громадян: як працює безоплатна правова допомога на Тернопільщині

Ваша реклама

Допомагають у вирішенні юридичних питань. Координаційний центр безоплатної правової допомоги працює вже 10 років. Із червня 2012 року. У січні 2013 року почали працювати регіональні центри, зокрема і в Тернополі, де надають правову допомогу затриманим, обвинуваченим, підозрюваним і засудженим особам. Звертаються за підтримкою і переселенці.

Катерина із чоловіком і батьками виїхала до Тернополя із Маріуполя. Родина вибиралась з окупованого міста всіма правдами і не правдами, аби не в росію. З ними була і лежача бабуся. І хоча під час втечі старенька почувалась добре, пригадує Катерина, та все ж дороги не витримала – померла.

Жінку поховали на окупованій території. Проте рідні не змогли отримати свідоцтва про смерть у тимчасово непідконтрольному Україні регіоні, хоча Катерина намагалася це зробити в Тернополі.

Тут відповідні служби можуть зробити це лише після ексгумації тіла. Та невідомо, коли повернеться контроль над тими територіями. Тому Катерина звернулася до фахівців центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Суд Катерина, за правової підтримки Світлани, виграла. Для неї і її родини це важливо.

Такі ситуації не поодинокі, розповідає юристка Світлана Нужда. Оформити свідоцтво про смерть, або про народження, відновити інші документи, які знищені або втрачені. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,