08.05.2024

10 мобільних бригад норвезького Червоного Хреста працюватимуть на Тернопільщині

Креатор буд

Підтримка іноземних медиків. 10 бригад первинної медичної допомоги з Норвегії надаватимуть допомогу жителям Тернопільщини та тимчасово переміщеним сюди особам.

Таку ініціативу запропонувала нашій області норвезька організація «Червоний хрест». Бригади складатимуться з лікаря, медсестри та водія і будуть укомплектовані медикаментами та обладнанням, які забезпечить Червоний Хрест.

“Цей Червоний Хрест норвезький має досвід роботи таких мобільних бригад в Луганську, в Донецьку. І їхні фахівці, які ще там зараз знаходяться, поділились досвідом, як організувати цю роботу. І на наступний тиждень ми їх очікуємо і з наступного тижня почнемо організовувати”, — зазначила директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

Представники норвезького Червоного хреста впевнені, що співпраця буде плідною, адже на Тернопільщині багато кваліфікованих працівників у медичній сфері. До роботи залучатимуть і тимчасово переселених осіб. Вже відомо, що іноземці розташують в області мобільні клініки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,