20.04.2024

ЗНО-2021 на Тернопільщині: на абітурієнтів чекають нові правила тестування

Ваша реклама

У 2021 на абітурієнтів чекає декілька нововведень пов’язаних із зовнішнім незалежним оцінюванням. Так, 1 червня вступники складатимуть українську мову і літературу. Щоправда, цьогоріч предмет розділяють на два блоки.

Як розповів заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти ТОКІППО Юрій Шайнюк це пов’язано з тим, що окремим здобувачам освіти треба скласти тільки українську мову, аби отримати документ про повну загальну середню освіту.
Нововведення чекають і на тих абітурієнтів, які складатимуть математику. Її також розділили на два рівні – базовий і профільний.

Окрім того, у 2021 математика є обов’язковим предметом для всіх випускників.

Тернопільські школярі до таких нововведень ставляться неоднозначно. Найбільш несподіваним для абітурієнтів став той факт, що математику доведеться всім складати обов’язково.

Стосовно тестування з української мови і літератури, то в цьому нововведені вчителі та учні бучать тільки плюси. Кажуть, абітурієнтам, які планують вступати на технічні спеціальності, спрощується завдання, адже не доведеться вивчати додатковий вантаж матеріалу.

Загалом у Тернопільській області на математику і українську мову зареєструвалися понад 10 000 абітурієнтів. Серед найпопулярніших предметів також історія України, географія та англійська. Найменше зареєструвалися на іспанську мову – всього четверо вступників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,