28.03.2024

“Життя у повноті”: у Тернополі діє інклюзивний проєкт для молоді

Креатор буд

Малюють, створюють інтерактивні дошки та виготовляють різноманітні іграшки. Так проходить день у вихованців інклюзивного проєкту “Життя у повноті”.

Він вже декілька років діє при благодійному фонді «Карітас» у Тернополі. Мета – створити креативне та цікаве дозвілля для молоді з інвалідністю. Регулярно заняття тут відвідують понад 10 учасників. Їх вчать не лиши створювати цікаві вироби, а й вирішувати логічні завдання та розвивати свої інтелектуальні навички. Про це розповів керівник соціального проєкту “Життя у повноті” благодійного фонду «Карітас Тернопіль» Тарас Пастушенко.

Він також зазначив, що в нашому місті діє небагато ініціатив саме для молоді з інвалідністю. Здебільшого, такі платформи функціонують для дітей та підлітків. А тут молодь може знайомитися, спілкуватися та розвиватися.

На одному з крайніх занять учасники проєкту створювали карту щастя. На неї клеїли таблички з надписами про те, що їх робить щасливими. Головне завдання гри – дати зрозуміти, що для гарного настрою не потрібні гроші чи інші матеріальні блага.

Щоби стати учасником соціального проєкту «Життя у повноті» необхідно звернутися до благодійного фонду «Карітас» та подати документи.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,