29.04.2024

Жителі села Гаї Шевченківські скаржаться на регулярне відключення електроенергії

Креатор буд

У 21 столітті живуть, як у відірваному від цивілізації селі. Вже близько трьох тижнів у селі Гаї Шевченківські щодня по 3-4 години немає світла.

Місцева жителька Оксана Мудрієвська зазначила, що коли люди звертаються в аварійну, постійно одні й ті ж відповіді – аварійне відключення високовольтної лінії.

Та в це люди не вірять. Переконують, відколи село, відтоді й проблеми зі світлом. Почали бити на сполох саме зараз, адже останнім часом перепади електроенергії стали вже щоденними. Упродовж дня світло можуть вимкнути близько семи разів.  Через це залишається лише рахувати збитки. Нищиться техніка, опалення і водопостачання.

Тобто, коли вимикають світло – люди залишаються без необхідних умов для життя. Також переживають і за майбутній навчальний рік. Адже у випадку, якщо дітей та студентів знову відправлять на дистанційне навчання – залишаються у “підвішаному” стані.
І за такі «непостійні» послуги люди кожного місяця платять в середньому 400 гривень. Пояснюють, неодноразово телефонували в “Тернопільобленерго” та скаржились на регулярні відключення світла, писали заяви та звернення, проте часто навіть не отримують відповідей.

Одне із таких звернень ще минулої п’ятниці написав староста села Ярослав Рудий.

У “Тернопільобленерго” зазначили, що дадуть відповідь згодом. Проте, до часу виходу в ефір сюжету так і не передзвонили.

Додамо, що аналогічна проблема існує й у селі Гаї Гречинські. Там минулої п’ятниці навіть перекрили дорогу, аби енергетики таки взялися за вирішення проблеми.



Джерело | Т1 Новини