29.03.2024

Жінка із Теребовлі вже 8 років створює одяг із вовни

Креатор буд

Шарфи, пальта, жилетки, берети, намиста, шапки та рукавиці. Усе це, створює з вовни Ольга Чміль.

Жінка живе в Теребовлі і уже 8 років  виготовляє одяг у техніці фелтінг. Це валяння із вовни за допомогою голки та мильної води. Жінка зазначила, зараз люди звертають увагу не лише на зовнішній вигляд вбрання, а й екологічність і якість. Саме цим вирізняються вовняні речі.

Щоб вдосконалювати свої навички та черпати натхнення для нових виробів, майстриня часто відвідує майстер-класи. Зокрема в інших містах, таких як Київ, Харків, Львів. За її словами, важливими у техніці валяння з вовни є не лише вміння майстра, а й матеріали. Так, все необхідне для своїх творінь вона замовляє через інтернет. Часто купує австралійську шерсть мереноз.

Усі речі жінка створює просто у себе вдома. До одягу на літо, окрім вовни додає інші матеріали, такі як шовк. А зимові речі робить дещо товстішими.

У своїх авторських речах майстриня часто використовує старовинні хустки. Так, до пальта та сумки вона приваляла косинку, якій близько 70 років. Цей комплект вона створила для себе.

Ольга Чміль зізналася, для неї валяння, це спосіб відпочити та втілити свої креативні задуми у життя. Тому, планує постійно вдосконалюватись та створювати нові цікаві, незвичні вироби.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,