24.04.2024

ЖЕК не виконує свою роботу: що робити тернополянам?

Ваша реклама

Мешканка будинку на вулиці Над Ставом поскаржилась на роботу ЖЕКу. Про це жінка заявила у прямому ефірі програми “Тернопільська громада” на телеканалі Тернопіль1. 

За словами міського голови Тернополя, у нашому місті вже 11 років немає жодного комунального чи державного ЖЕКу. Це приватні підприємства, які повинні надавати якісні послуги, адже за це отримують кошти.

“Перш за все тернополяни мають оплачувати послуги. Якщо ж заборгованості немає, а робота не виконується – є простий алгоритм дій. Якщо робота обслуговуючого підприємства не влаштовує мешканців, вони можуть не продовжувати договір з цим підприємством. В угоді є прописано, що конкретно вони зобов’язані виконувати. Якщо це не здійснюється, мешканці можуть обговорити це питання на зборах будинку і прийняти рішення про відмову співпраці з цим підприємством”, – розповів Сергій Надал.

Він також пояснив, що лише після цього рішенням виконавчого комітету можна припинити право вищезгаданого ЖЕКу обслуговувати конкретний будинок.

“Після цього тернополяни можуть обслуговувати помешкання самі, або знайти інший ЖЕК, щоб виконував роботу якісно. Також міська рада може рекомендувати людям обслуговуюче підприємство, що буде займатись обслуговуванням даного будинку і прибудинкової території”, – зазначив міський голова Тернополя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,