18.04.2024

Заблокували вихід з квартири: на вул. Чалдаєва розгорівся сканадал між тернополянами та головою ОСББ

Креатор буд

Ранок понеділка розпочався для Павліни Буртняк із несподіваного стуку у двері. Далі протягом впродовж 3 годин жінка не могла потрапити на роботу, адже вихід із квартири їй заблокували. За словами жінки, це зробили мешканці одного з будинків. Адже пані Павліна є головою ОСББ «Чалдаєва, 15».

Люди вимагали, щоб жінка підписала протокол зборів їхньої ініціативної групи і склала повноваження голови.

На місце події двічі приїжджали поліцейські. Проте, розійшлись люди, лише тоді, коли зрозуміли: для того, щоб усе було законно, потрібно зареєструвати заяву. Павліна Буртняк написала скаргу у поліцію.

Щодо ініціативної групи –  мешканців Чалдаєва, 15 – нашій знімальній групі вони відмовились коментувати ситуацію. Решта мешканців аргументували блокування голови ОСББ тим, що нібито вона хотіла взяти кредит на ремонт опалення у їхньому будинку.

Голова ОСББ пояснює, ніяких кредитів вона не брала, для цього навіть зробила витяг із банку. Жінка стверджує, причиною непорозумінь стала участь будинку у програмі “Енергодім”. Кілька разів вона робила збори, щоб пояснити мешканцям принципи грантової програми.

Окрім будинку на Чалдаєва, до програми “Енергодім” у Тернополі долучились ще 10 будинків. Адже це дає можливість мешканцям економити газ і електроенергію. Мешканцям потрібно оплатити лише 20% вартості усіх робіт. Як зазначив регіональний радник програми “Енергодім” у Тернопільській області Михайло Мельник, в Україні таким чином модернізували уже 34 будинки. І ще 500 планують зробити впродовж 2 років.

Експерт був присутній на зборах мешканців Чалдаєва, 15. Стосовно інциденту, то здивований чому така ситуація виникла.
Також Михайло Мельник зазначив, будинок, стосовно якого виник конфлікт, є панельним і потребує капітального ремонту. Там протікає дах, у підвалі прориває труби. А відповідальність за його стан несуть мешканці. Тому, так чи інакше в рамках грантового проекту чи ні їм доведеться робити ремонт. Питання лише його вартості, яка, за словами експерта, в рамках програми буде становити лише 20 % загальної суми.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,